TÜYİDER BULUŞMALARI-8 - Tüyider

Tüyider

Tarih

22 Tem 2020

Saat

20:30 - 22:00
QR Code

TÜYİDER Buluşmaları kapsamında Prof. Dr. Sayın Lütfi Öksüz Hocamızın değerli katılımı ile gerçekleşecek olan 8. webinarımızda sizleri de bekliyoruz.

Katılım Linki : zoom.us/j/99543124314 Prof. Dr. Lütfi ÖKSÜZ Prof. Dr. Lütfi Öksüz doktora derecesini 2000 yılında Mühendislik Fiziği dalından, yüksek lisans derecesini 1997 yılında Nükleer Mühendislik ve Mühendislik Fizigi dalında Wisconsin Üniversitesi Madison’dan almıştır.  Lisans eğitimini 1991 yılında Nükleer Enerji Mühendisliği dalında Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlamıştır.   2001 yılında Oxford Berkeley laboratuvarında ve 2004 yılında Dublin City Üniversitesinde Plazma Fizigi laboratuvarlarında doktora sonrası çalışmalar yapmıştır. 2001 yılından 2017 yılına kadar her yaz 3 aylık sürelerde USA’de Wisconsin Üniversitesi Madison’da ziyaretçi bilim adamı ve ziyaretçi profesör olarak araştırmalarda bulunmuştur.  Yurtdışında bulunduğu sürelerde DOE (Department of Energy), NASA, AIRFORCE, US NAVY RESEARCH gibi projelerde araştırmacı olarak görev almıştır. Avrupa Birligi FP6, İNTEL gibi kurumlardan desteklenen projelerde görev almıştır.  Yurtiçinde TUBİTAK, TEYDEB, DPT SDU BAP gibi kurumlardan desteklenen projelerde proje yürütücüsü ve araştırmacı olarak görev almıştır.  Çalıştığı projelerin (yürütücü ve araştırmacı olarak) toplam destek miktarı 100 milyon TL den fazladır. 
Prof. Dr. Lütfi Öksüz deneysel olarak plazma ve nanoteknoloji bilimi alanında çalışmakta ve 100’den fazla SCI makalesi bulunmaktadır. 200’den fazla konferansta çağrılı konuşmacı, konuşmacı ve poster ile katılımları olmuştur.  Farklı Universitelerde ve liselerde konuşmacı olarak katılım sağlamıştır.  Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde makaleler yayınlamış ulusal basında ses getiren çalışmaları olmuştur. SCI  yayınlarındaki  H faktörü 19 ve atıf miktarı 1465’ dir. İki adet USA patenti ve ülke patentleri bulunmaktadır. 2014 yılında International Conference Middle East Plasma konferansını Türkiye’de başlatmış ve organize etmiştir. 2015 yılında USA deki en büyük katılımlı IEEE International Conference on Plasma Science ICOPS’un 44.konferansını Türkiye’de  organize etmiş ve başarı ile tamamlamıştır.  Ayrıca ulusal ve uluslarası bilimsel alanda COST gibi organizasyonlar yapmıştır.  USA, Kazakistan, Avrupa Birligi projelerine hakemlik yapmış ve yapmaktadır. Bilimsel dergilerde hakemlikleri devam etmektedir ve 200 den fazla dergiye hakemlik yapmıştır.
2010 yılında Süleyman Demirel Universitesi Teknokent’inde Plazma Uygulama ltd Sti Şirketi’ni kurmuştur. Ülkemiz sanayisine ve Üniversite laboratuvarlarına nanoteknoloji, plazma ince film kaplama ve atmosferik basınç plazma sistemleri üzerine makine cihaz ve ekipman araştırma ve geliştirmeleri yapmıştır. Ayrıca Suudi Arabistan ve Kanada ülkelerine bilimsel cihazlar ihracatı yapmıştır. 
Prof.Dr. Öksüz 1968 Isparta doğumludur, evli ve bir çocuk babasıdır.