TÜYİDER BULUŞMALARI-9 - Tüyider

Tüyider

Tarih

16 Eyl 2020

Saat

20:30 - 22:00
QR Code

TÜYİDER Çalışma Grubu Üyemiz – Metalürji Mühendisi Sayın Erkan Ünsal’ın 16 Eylül Çarşamba günü saat 20.30’da gerçekleştireceği ” Havacılıkta Özel Prosesler ve Kaplama Uygulamaları” konulu webinarımıza sizleri de bekliyoruz.

Katılım Linki : zoom.us/j/95472155175

Erkan ÜNSAL

1972 Ankara doğumluyum. 1995 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan hemen sonra askerlik görevimi de tamamlayıp 1996 yılı Eylül ayında Toprak Demir döküm San. A.Ş. firmasında Kalite Güvence Mühendisi olarak işe başladım. Burada hem ürün kalite, ölçü kontrol, kalibrasyon ve aynı zamanda ISO9002 den sorumlu olarak 2 yıl kalite Güvence Mühendisliği tecrübem bulunmaktadır. Burada edindiğim kalite güvence tecrübesi ileriki iş hayatımda imalat ve kalite mantığının bir arada başarılı bir şekilde yürümesi açısından oldukça faydalı olmuştur. 1998 yılı ağustos – aralık ayları arası süreçte Bilecik Vezirhan da yer alan Demisaş A.Ş. döküm fabrikasında yaklaşık 4 aylık bir metod mühendisliği görevim oldu buradaki kısa çalışma dönemim içerisinde de kayıpların azaltılması için çeşitli deneme çalışmaları ile yeni satın alınan bir maça makinasının devreye alınması için teknik çalışmalarım olmuştur. 

1998 yılı aralık ayında TEI de Özel Prosesler bölümünde mühendis olarak başladığım görevimde çok sayıda proseslerden sorumlu olarak çeşitli faaliyetler yürüttüm ve çok sayıda projede çalıştım, sertifikalar aldım. Isıl işlem, braze, kimyasal prosesler, parça temizleme, superalaşım malzeme makrodağlama, titanyum anodize, alüminyum anodize, nikel, krom gümüş elektro kaplama, sermetel ve dry lube kaplama uygulamaları, laser kesim gibi proseslerde uzun süre bizzat çalıştım. Başlıca faaliyetlerim; yeni parça devreye alma, yeni proses/ tezgâh/ ekipman alımı için teknik şartname oluşturma ve satın alma süreçleri sonrası kabul ve devreye alma, yeni motor projeleri için tasarımlarda destek verme, proses geliştirme/ modernizasyon çalışmaları, 6 sigma proje çalışmaları, ekip yönetimi (liderlik), yalın üretim ve 5s çalışmaları, kök neden analizi ve düzeltici faaliyetlerin alınması, başlıca PRI Nadcap olmak üzere dış denetlemelere hazırlık, proje yönetimi, mentörluk, hedef belirleme, bütçe çalışmaları vb… Yaklaşık 96 kişilik bir ekibin uzun süre liderlik görevini başarılı bir şekilde yürüttüm. Hedef ve sonuç odaklı özverili çalışma hayatim surecinde çok sayıda kişisel ve teknik eğitim katılımlarım ile bunlara ait sertifikalarım mevcuttur. General Electric Aviation (USA) ve ITP Aviation (İspanya) firmalarından almış olduğum uzmanlık ve onay yetki belgelerim mevcuttur. 2020 yılı temmuz ayı başında, kıdemli grup lideri olarak çalışmakta olduğum TEI den kendi isteğimle ayrılmış bulunmaktayım.

Saygılarımla,